Foto av Parmesanpanerad torskrygg och stomp från WW ViktVäktarna

Parmesanpanerad torskrygg och stomp

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
"Slarvigt" gjord mos kallas stomp och passar utmärkt i denna rätten. Härliga smaker och perfekt mat för veckan.

Ingredienser

Torsk

600 g, gärna torskrygg

Basilika

20 g, 1 kruka

Bröd ljust/vitt

2 skiva(or), kantskuret

Olivolja

1½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Parmesanost

1 dl

Potatis

800 g

Gröna ärter

250 g

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Koka ärtorna. Lägg fiskbitarna i en ugnsform. Mixa basilikabladen, tillsätt olja, vitlök, bröd och ost. Blanda till en smulig massa. Krydda med salt och peppar. Fördela massan på fisken och tillaga i ugn 225° ca 10 min. Häll av vattnet på potatis och ärter. Mosa ihop potatis med 1 dl ärter lite slarvigt, tillsätt yoghurt och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med stomp och resterande ärtor.