Foto av Päron med chokladsås från WW ViktVäktarna

Päron med chokladsås

3
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En efterrätt där två klassiker blandas för att uppnå nya smaksensationer med päronhalvor och chokladsås. Den är klar på några minuter. Servera på ett vackert fat.

Ingredienser

Kakao

2 msk

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Vaniljsocker

2 tsk

Socker

2 tsk

Mjölk 0,5%

2 dl

Frukt konserv i egen juice

400 g, 8 päronhalvor

Instruktioner

  1. Blanda kakao och majsstärkelse i en kastrull. Vispa ner 1/2 dl av lättmjölken. Vispa tills det är väl blandat.
  2. Tillsätt resten av mjölken. Låt alltsammans koka upp och sedan sjuda under vispning tills såsen tjocknat.
  3. Ta kastrullen från värmen och smaksätt med vaniljsocker och socker.
  4. Servera såsen varm eller kall till päronen.