Foto av Päronkaka med kanel från WW ViktVäktarna

Päronkaka med kanel

6
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
En god traditionell engelsk kaka som håller sig saftig tack vare päronen.

Ingredienser

Päron

2 st

Citron

2 tsk, pressad

Kanel

1 tsk

Socker

1 tsk

Vetemjöl

225 g

Bakpulver

2 tsk

Margarin flytande 80%

100 g

Socker

90 g

Ägg

1 st

Mjölk 0,5%

6 msk, 6-7 msk

Socker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Klä en bakform (20x20 cm) med bakplåtspapper.
  2. Skala och skär päron i bitar. Lägg dem i en skål och häll över pressad citron för att förhindra missfärgning. Tillsätt kanel och 1 tsk socker och blanda väl.
  3. Lägg mjöl och bakpulver i en skål och blanda med margarin med fingrarna så att du får en grynig massa. Tillsätt socker, ägg och mjölk i skålen och blanda till en mjuk deg (du kanske inte behöver all mjölk). Tryck ut hälften av degen i formen i ett jämnt lager.
  4. Lägg päronen på degbottnen och täck dem med resten av degen. Grädda i ugn 40-50 minuter eller tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna i formen ca 5 minuter.
  5. Stjälp sedan upp kakan på ett galler och strö över 1 tsk socker. Låt svalna helt och skär kakan i 12 bitar.

Anteckning

Päronen ska vara fasta så att de håller formen under gräddningen.