Linsbowl med varmrökt lax och västerbottenskräm
7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här snackar vi verkligen generös lyxbowl! Gröna linser, varmrökt lax, picklad fänkål, isade rädisor, pocherade ägg, en massa grönt och en kräm på västerbottensost, senap och dill. Servera som lunch eller middag en fin vårdag i trädgården eller parken, eller varför inte ersätta den tidskrävande påsk- eller midsommarbuffén med en bjussig bowl?
Ingredienser
Gröna torra linser
2 dl
Picklad fänkål
1 medelstor(t)/medelstora, 1 dl ättikssprit 12%, 2 dl socker, 3 dl vatten
Rädisor
½ knippe(n)
Sparris
1 knippe(n)
Vatten
1½ liter
Ättikssprit
1 msk, 12%
Salt
1 tsk
Ägg
4 st
Lax varmrökt
400 g
Sallad
70 g, blandsallad
Ärtskott
2 dl
Gräslök
1 knippe(n)
Fraiche 5%
2 dl
Västerbottensost
1½ dl, riven/rivet
Senap
2 tsk, grovkornig
Citron
1 st
Dill
2 msk