Foto av Påsktårta från WW ViktVäktarna

Påsktårta

12
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Denna krispiga tårta med maräng och puffade sockerflingor passar perfekt med färsk frukt och citronkräm. Sagolikt gott!

Ingredienser

Äggvita

4 st

Socker

1½ dl

Ris puffat (typ Rice Krispies)

3 dl

Citron

1 st, skal och saft

Vatten

2 dl

Socker

2 dl

Majsstärkelse (redning)

4 msk, Maizena

Äggula

4 st

Margarin flytande 80%

1 msk

Mellangrädde 27% ovispad

2½ dl

Physalis

20 st

Kiwi

5 st

Citronmeliss

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning och vispa tills det blir styvt. Vänd ner flingorna. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda i ugn ca 1 tim. Låt svalna i ugnen (kan med fördel stå över natten).
  3. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda vatten, socker, citronsaft och majsmjöl. Koka under omrörning tills den börjar tjockna. Ta av kastrullen från värmen och rör ner en äggula i taget. Låt den på nytt sjuda upp under fortsatt omrörning. Ta av från värmen och rör ner margarin och citronskal. Låt svalna.
  4. Dela tårtbottnen i två bottnar och bre på citronkrämen på en botten. Lägg den andra ovanpå.
  5. Vispa grädden och bre på. Garnera med physalis, kiwi i bitar och citronmeliss.