ViktVäktarna - Passionsfruktstårta

Passionsfruktstårta

8
Points®
Total tid
3 tim 40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch kaka med klassisk digestivebotten och passionsfruktstopping. Perfekt till kalas, midsommar och andra festligheter!

Ingredienser

Digestivekex

10 st

Margarin 80%

50 g

Ägg

2 st

Socker

1 dl

Kvarg naturell 0,3%

250 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Gelatinblad

4 st

Passionsfrukt

3 st

Passionsfrukt

2 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält margarinet. Krossa kexen och blanda med margarin, tryck ut i en form med löstagbar botten. Grädda i ugn 5-7 minuter.
  3. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna pösigt med sockret. Tillsätt kvarg och matlagningsgrädde (spara lite av grädden till att smälta gelatinet i), vispa ytterligare någon minut.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur bladen och smält dem i lite matlagningsgrädde i en kastrull eller i en liten skål i mikrovågsugnen på full effekt i ca 20 sekunder.
  5. Halvera tre passionsfrukter, sila bort kärnorna och blanda fruktköttet med äggsmeten. Tillsätt det smälta gelatinet i en jämn stråle.
  6. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
  7. Häll smeten i formen och låt stå i kylskåp minst 3 timmar. Lossa tårtan från kanten och ställ på ett fat. Dekorera med passionsfrukt.

Anteckning

Välj en mindre form om du vill ha en högre kaka. Variera tårtan med andra exotiska frukter som ananas, mango eller persika. Eller bär vid säsong, såsom jordgubbar, hallon och blåbär.