ViktVäktarna - Pasta- och skinkgratäng

Pasta- och skinkgratäng

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Du hör ju på namnet att detta är en rätt som går hem hos alla i familjen (så länge alla gillar skinka)! Pasta och skinka i en tomatbaserad sås, gratinerad med lagrad ost.

Ingredienser

Skinka

300 g, rökt i bit

Morot

2 stor(t)/stora

Lök

1 st, gul/gula

Pasta okokt (typ penne)

250 g, farfalle

Tomater, krossade, smaksatta utan socker

1 förp, med vitlökssmak

Vatten

8 dl

Köttfond

2 msk, oxfond

Paprikapulver

1 tsk

Lökpulver

1 tsk

Ost riven 17%

2 dl, lagrad präst

Sallad

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla skinka. Skär morötter tunt, gärna med mandolin. Hacka lök.
  3. Lägg pasta i en ugnsfast form tillsammans med skinka, morötter och lök. Blanda ner krossade tomater, vatten, fond och kryddor. Täck formen med folie och sätt in i ugnen 20 minuter.
  4. Ta ut och rör om och sätt tillbaka i ytterligare 10 minuter. Ta ut, strö över ost och tillaga de sista 10 minuterna utan folie.
  5. Servera med sallad.

Anteckning

Funkar lika bra med kassler.