ViktVäktarna -   Pasta Alfredo med kantareller och kalkonbacon

Pasta Alfredo med kantareller och kalkonbacon

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Klassisk italiensk pastarätt uppdaterad med kalkonbacon som bryter mot det lena och milda. Och så kantareller, för det är ju gott till nästan allt! Toppa med hasselnötter för lite knaprighet och servera gärna något picklat vid sidan av.

Ingredienser

Picklad morot

2 medelstor(t)/medelstora, ¼ dl ättika 12%, ½ dl socker, 1 dl vatten

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Linspasta okokt (100% linser)

250 g

Kantareller

250 g

Smör

2 tsk

Spenat, färsk

150 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Parmesanost

1 dl

Kalkonbacon

200 g

Hasselnötter

2 msk, hackad/hackat

Persilja

2 msk, finhackad

Instruktioner

  1. Hyvla långa remsor av morötter. Blanda ihop ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp. Blanda ner morötterna och låt stå till servering.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Lägg svamp i en torr djup panna på medelvärme och salta lätt. Hetta upp tills vätskan sipprar ut och sedan kokar in. Tillsätt smör, lök och vitlök och låt fräsa med en stund. Vänd ner spenat och låt den sjunka ihop. Blanda ner matlagningsbas och låt sjuda någon minut. Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla och stek bacon i en torr panna.
  6. Blanda ner pasta i såsen och toppa med bacon och hackade nötter.
  7. Häll av lagen från morötterna och blanda ner hackad persilja. Servera till pastan.