[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Pasta alla norma från WW ViktVäktarna

Pasta alla norma

11
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pasta alla norma, eller auberginepasta som man också hade kunnat kalla den, är en väldigt populär maträtt från Sicilien. Rostad aubergine i en smakrik tomatsås, serverad med pasta och mozzarella. Kan ju inte bli fel!

Ingredienser

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

2½ msk

Tomatpuré

3 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomater, hela konserverade

1 förp

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Basilika

1 knippe(n)

Chili flakes

1 tsk

Mozzarella

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft.
  2. Skala auberginen lite (beroende på hur mycket av skalet du föredrar). Skiva den i 1 ½ cm-tjocka skivor, pensla med 2 msk olja och strö över salt. Sätt in i ugnen 20 minuter tills de fått ordentligt med färg, vänd på dem och sätt tillbaka ytterligare 10 minuter.
  3. Finhacka lök.
  4. Värm resterande olja i en djup panna eller kastrull och fräs löken ca 10-15 minuter. Tillsätt tomatpuré och finriven vitlök och låt steka med ca 1 minut. Tillsätt konserverade tomater och låt sjuda under lock ca 20 minuter.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av kokvattnet.
  6. Vänd ner pasta, lite av kokvattnet, auberginen, mozzarellabitar och basilikan i tomatsåsen. Smaka av med salt och chili flakes.

Anteckning

Blanda gärna ner lite rivet citronskal precis innan servering!