ViktVäktarna - Pasta arrabiata

Pasta arrabiata

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig italiensk klassiker. Denna heta tomatsås brukar gå hem hos, i princip, alla. Den är dessutom busenkel att göra, så vi vågar lova att den kommer bli en återkommande vardagsfavorit hos många av er. Se till bara att hitta riktigt solmogna härliga tomater så att du får ordentligt med smak!

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Tomatpuré

3 msk

Cocktailtomater

500 g, solmogna

Socker

1 tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, tagliatelle

Basilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Skala och klyfta lök. Finhacka chili och vitlök.
  2. Värm en traktörpanna med olja och fräs gul lök på medelvärme tills den börjar bli gyllene, ca 10 minuter. Blanda ner chili, vitlök och tomatpuré. Låt fräsa med kort.
  3. Lägg i tomater och låt puttra under lock ca 15 minuter. Mosa några av tomaterna efter hand och blanda ner socker.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Smaka av tomatsåsen med salt och peppar. Blanda ner hackad basilika och avrunnen pasta.

Anteckning

Alltid gott att toppa med lite riven parmesan, så klart!