Pasta carbonara med kalkonbacon

Pasta carbonara med kalkonbacon

11
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Pasta carbonara är den perfekta vardagsrätten. Snabbt, lätt och gott! I denna carbonara har vi valt kalkonbacon som är ett smarrigt alternativ till det vanliga.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Schalottenlök

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Kalkonbacon

200 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Äggula

2 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Parmesanost

1 dl

Broccoli

1 stånd

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla bacon.
  3. Hetta upp en stekpanna med margarin och fräs lök, vitlök och bacon ett par minuter.
  4. Blanda äggulor med matlagningsbas och riven parmesan. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ner pastan i pannan med lök och bacon. Häll på äggblandningen och blanda runt, låt det inte koka.
  6. Koka broccoli hastigt i lättsaltat vatten. Servera till carbonaran.

Anteckning

Toppa med nymalen svartpeppar och riven parmesan.