ViktVäktarna - Pasta med korv och getost

Pasta med korv och getost

12
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Korv och getost är båda två grymma smaksättare och räcker gott och väl för att göra denna rätt till en smakbomb!

Ingredienser

Kycklingkorv 9%

300 g, gärna chorizo eller annan smakrik korv

Schalottenlök

2 st

Broccoli

250 g

Olivolja

1 tsk

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

250 g

Getost (chèvre)

70 g

Instruktioner

  1. Skär korv i små bitar, finhacka lök och dela broccolin i små buketter, strimla stammen.
  2. Hetta upp en panna och knaperstek korven utan fett. Lägg åt sidan när den är klar. Sänk värmen och tillsätt olja i pannan. Lägg i löken och fräs på låg värme tills den är mjuk. Tillsätt broccoli, höj värmen och stek tills broccolin mjuknat något.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet.
  4. Blanda ner korven, pastan och kokvattnet i pannan med lök. Smula ner getosten och blanda runt tills det blivit krämigt. Smaka av med lite salt och peppar.