ViktVäktarna - Pasta con carne

Pasta con carne

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här har vi en riktig publikfriare! Chili con carne med pasta kan ju inte bli fel. Kommer gå hem hos stora som små, det lovar vi.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, grön

Rapsolja

1 tsk

Tomatpuré

1 msk

Nötfärs 10%

400 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Krossade tomater

1 förp

Köttbuljongtärning

1 st

Vatten

2 dl

Chilipulver

1 krm

Cayennepeppar

1 krm

Oregano

1 tsk

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka lök och strimla paprika. Fräs i olja i en gryta. Rör i tomatpuré och tillsätt färs och låt steka med.
  3. Pressa i vitlök. Blanda i krossade tomater och smula ner buljongtärning. Spä med vatten. Tillsätt chilipulver och cayennepeppar. Låt rätten småputtra under lock ca 5 minuter.
  4. Smaka av med oregano, salt och peppar. Blanda ner pasta och avrunna och sköljda bönor i färssåsen. Låt allt bli genomvarmt.