Foto av Pasta frutti di mare från WW ViktVäktarna

Pasta frutti di mare

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pasta med vinkokta musslor och tomater. Klicken smör på slutet ger rätten en underbar smak, men det fungerar givetvis utan den också.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g

Schalottenlök

2 st

Tomat

4 st

Olivolja

2 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Fiskbuljongtärning

1 st

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Blåmusslor i nät ca 1 kg

½ förp, avser rå vikt och ätlig del, tvättade

Skalade räkor

200 g

Smör

1 msk, rumsvarmt

Citron

1 st

Persilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka pastan någon minut mindre än förpackningens instruktioner. Häll av och spara ett par deciliter av pastavattnet. Skala och finhacka schalottenlök. Grovhacka tomaterna. Fräs schalottenlök i olivolja 3-4 minuter i en stor kastrull tills det mjuknat. Höj värmen, lägg i pressad vitlök, smulad buljongtärning, tomater, vin och musslorna. Sätt på ett lock och koka tills musslorna öppnat sig. Sänk värmen på lägsta, lägg i räkorna, den kokta pastan, smör och lite av pastavattnet. Rör runt, salta och peppra och lägg upp i en stor skål. Pressa över citron och strö över finhackad persilja. Ät direkt.