ViktVäktarna - Pasta med grönkålspesto, stekta äpplen och skinka

Pasta med grönkål, stekta äpplen och skinka

12
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Vardagssnabbt och helggott beskriver nog den perfekta rätten. Och här har vi ett exempel på en sådan. Pasta blandad med grönkålspesto, äpplen stekta i smör, äppelcidervinäger, rosmarin och en nypa socker. Och så lufttorkad skinka på det.

Ingredienser

Grönkål

100 g

Solroskärnor

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

½ st

Ost riven 17%

50 g

Olivolja

1 msk

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Smör

2 tsk

Äppelcidervinäger

1 msk

Socker

1 krm

Rosmarin

½ tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, pappardelle

Lufttorkad skinka

100 g

Instruktioner

  1. Strimla kål och lägg i en mixer tillsammans med solroskärnor, pressad vitlök och rivet skal och pressad saft från citronen. Kör till en smulig massa. Blanda ner riven ost och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Kärna ur och skiva äpplena i ca ½-cm tunna klyftor. Stek dem i smöret under omrörning en stund. Häll på vinäger, socker och rosmarin. Blanda runt och låt steka samman någon minut.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av kokvattnet och spä ut peston lite. Blanda ner peston i pastan och toppa med äpplen och skinka.

Anteckning

Få mer smak i grönskålspeston genom att först förvälla kålen hastigt och rosta solroskärnorna. Och vill du lyxa till det ordentligt är det väldigt gott att fräsa färsk rosmarin i lite smör och toppa med det.