Pasta med kantarell- och baconsås

Pasta med kantarell- och baconsås

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Passa på när kantarellerna finns att plocka och släng ihop denna krämiga pastarätt med kantareller, krispig kalkonbacon och härliga smaker av vitlök och mejram. När det inte är kantarellsäsong kan du alltid byta ut dem mot någon annan god svamp!

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Kantareller

500 g

Kalkonbacon

100 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Mejram

1 tsk, torkad

Cayennepeppar

1 krm

Bladpersilja

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rensa svampen. Skala och hacka lök och vitlök. Skär kalkonbacon i bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med margarin. Fräs svampen tills den börjar släppa vätska, tillsätt därefter lök, vitlök och kalkonbacon och låt allt fräsa samman tills svampen är gyllene och löken mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ner fraiche, mejram och cayenne.
  5. Blanda ner pastan och strö över persilja.