ViktVäktarna - Pasta med krämig sötpotatissås och kyckling

Pasta med krämig sötpotatissås och kyckling

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här snackar vi sås! Lyssna bara på ingredienserna i denna krämiga sås: rostad sötpotatis, vitlök, soltorkade tomater, timjan, citron, chili och parmesan. Vattnas det i munnen än? Vi tänkte väl det! Laga denna rätt vilken dag som helt i veckan och vi lovar att du inte blir besviken!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

200 g

Olivolja

1 msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Soltorkade tomater i olja, avrunna

8 st

Tomatpuré

1 msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Pasta okokt (typ penne)

250 g, t ex mezze maniche

Timjan

1 tsk, torkad

Parmesanost

1 dl, riven

Chili flakes

½ tsk

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna sötpotatis i cm-tjocka bitar. Lägg över på en bakplåt och blanda med hälften av oljan, lite salt och peppar. Sätt in i ugnen tills sötpotatisen är mjuk, ca 20 minuter.
  3. Strimla kyckling.
  4. Finhacka lök och vitlök, strimla soltorkade tomater.
  5. Värm resterande olja i en djup panna och stek kycklingen runt om tills den är genomstekt och fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs lök i samma panna ca 5 minuter och blanda sedan ner vitlök och tomatpuré. Låt fräsa med ca 1 minut under omrörning. Häll på mjölk och sötpotatisarna och mixa till en slät puré.
  6. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen, spara 3 dl av kokvattnet.
  7. Blanda ner kyckling, avrunnen pasta, soltorkade tomater, timjan, parmesan och kokvatten i pannan med sötpotatispuré, blanda runt tills du har en krämig sås. Smaka av med salt, chili flakes och pressad citron.