ViktVäktarna - Pasta med kycklingfärs, kikärter och sparrisbroccoli

Pasta med kycklingfärs, kikärter och sparrisbroccoli

12
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad och smarrig pasta med kycklingfärs, sparrisbroccoli, kikärter, soltorkade tomater och oregano. Perfekt vardagsrätt.

Ingredienser

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

200 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Kycklingfärs 5%

500 g

Pasta okokt (typ penne)

250 g, t ex farfalle

Chili flakes

¼ tsk

Vatten

3 dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Soltorkade tomater i olja, avrunna

½ dl, hackad/hackat

Oregano

1 msk

Citron

1 st

Parmesanost

2 msk

Instruktioner

  1. Dela sparrisbroccolin i mindre bitar. Finhacka vitlök.
  2. Värm olja i en djup panna och stek färsen tills den är genomstekt och fått färg, ca 5 minuter.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen, låt sparrisbroccolin koka med de sista 3 minuterna.
  4. Blanda ner vitlök i pannan med kyckling och låt steka med hastigt. Tillsätt chili flakes, vatten, buljongtärning, sköljda och avrunna kikärter, soltorkade tomater och oregano. Låt sjuda tills det mesta av vattnet kokat in och blanda sedan ner avrunnen pasta och sparrisbroccoli.
  5. Smaka av med rivet skal och pressad saft från citron, salt och peppar. Toppa med parmesan.