Foto av Pasta med bästa tomatsåsen från WW ViktVäktarna

Pasta med bästa tomatsåsen

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Smarrig tomatsås med mycket smak. Gillar du hetta blir den extra god om du tillsätter lite hackad chili tillsammans med löken. Servera med din favoritpasta och riven parmesan.

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Krossade tomater

2 förp

Socker

½ msk

Rödvinsvinäger

1½ msk

Basilika

2 msk, hackad

Oregano

2 msk

Pasta okokt (typ penne)

6 dl

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök fint. Värm oljan i en kastrull och bryn löken. Häll i tomater, socker och vinäger. Låt puttra på svag värme i minst 40 minuter. Blanda i örter och låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan. Servera tomatsåsen med nykokt pasta toppad med parmesanost.