ViktVäktarna - Pasta med fänkål och olivolja

Pasta med fänkål och olivolja

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tänk att så få ingredienser kan bli så goda tillsammans. Och med ingredienser som nästan alltid finns hemma.

Ingredienser

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Persilja

1 knippe(n)

Citron

½ st

Olivolja

2 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, gärna capellini

Instruktioner

  1. Skiva fänkålen tunt med en osthyvel eller mandolin. Skär chilin i skivor, finhacka persiljan och riv yttersta skiktet (zest) på citronen.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna, lägg i hela vitlöksklyftor och fänkålen. Stek på medelhög värme tills fänkålen blivit mjuk och fått lite färg. Salta, peppra och tillsätt chili, persilja och citronzest.
  3. Koka upp vatten i en kastrull, salta rikligt och koka pastan al dente. Sila av och häll över pastan i stekpannan. Plocka bort vitlöksklyftorna och servera på en gång. Peppra ordentligt.

Anteckning

Lägg i mer grönsaker som zucchini, purjolök och paprika så blir rätten ännu matigare.