Foto av Pasta med färs- och kantarellsås från WW ViktVäktarna

Pasta med färs- och kantarellsås

14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig köttfärssås med kantareller och soltorkade tomater. En lyxigare variant på pasta med köttfärssås.

Ingredienser

Kantareller

300 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Soltorkade tomater i olja, avrunna

10 st

Nötfärs 10%

400 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Kalvfond

1 msk

Basilika

2 tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

140 g

Vitkål

400 g, strimlad

Instruktioner

  1. Fräs kantarellerna i hälften av margarinet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök, strimla tomaterna. Fräs lök, vitlök och tomater i resterande margarin.
  3. Tillsätt färsen och stek den smulig. Vänd ner kantareller, matlagningsbas, fond och basilika. Låt det småkoka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera färssåsen med pasta och strimlad vitkål.

Anteckning

Strö över parmesanost vid servering.