Foto av Pasta med färs- och rotfruktsröra från WW ViktVäktarna

Pasta med färs- och rotfruktsröra

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pastasås med köttfärs, rotfrukter och fetaost. En omtyckt rätt som är god och lätt att laga.

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Krossade tomater

1 förp

Grönsaksbuljong

1 dl

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Tomatpuré

2 msk

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Fraiche 5%

2 dl

Salladsost (feta) 10%

50 g

Pasta okokt (typ penne)

4 dl

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Bryn lök och färs i en fettsnål stekpanna. Häll på tomatkross och lite buljong. Rör i strimlad morot och selleri, låt allt småkoka under lock ca 10 min. Rör i tomatpuré, redning och smaka av med salt, peppar och oregano. Rör till sist i fraiche, låt allt bli varmt och koka ett par min. Lägg upp portionsvis. Först pasta, sedan färsröran och på toppen smulad fetaost och ett par blad av din favorit örtkrydda.