ViktVäktarna - Pasta med lax och svartkålspesto

Pasta med lax och svartkålspesto

8
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pesto är verkligen den perfekta vardagsmaten. Det går så otroligt snabbt, men ger ändå en massa smak. Här har vi en rolig och lite annorlunda variant med svartkål och pumpafrön, supersmarrigt!

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

200 g

Lax

500 g

Olivolja

2 tsk

Svartkål

200 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Pumpakärnor

2 msk

Citron

1 st

Parmesanost

2 msk

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av, men spara lite av kokvattnet till peston.
  2. Skär lax i bitar och stek i olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg svartkål, vitlök, pumpafrön, rivet citronskal och parmesan i en mixer. Mixa samman. Blanda ner olja och spä med pastavattnet tills den är lagom krämig.
  4. Blanda ihop pastan med peston och laxen och pressa över lite citron.

Anteckning

Olivolja tycker inte om att bli mixad, den svarar direkt med att bli besk. Blanda därför alltid ner den på slutet när du gör pesto i mixer för att undvika detta. Klassisk basilikapesto gör du godast i en mortel.