Foto av Pasta med oliver och chili från WW ViktVäktarna

Pasta med oliver och chili

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Otroligt lättlagad och enkel pastarätt med god smak av oliver och vitlök. Strö gärna på ett par matskedar riven pecorino eller parmesanost.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

280 g

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Krossade tomater

500 g

Grönsaksfond

1 msk

Chilipeppar

1 tsk, 1/2- 1 tsk torkad

Olivolja

1 tsk

Basilika

1 dl, ca 1 kruka färsk

Instruktioner

  1. Koka pastan enl förp. Fräs vitlök och chili försiktigt i olja, tillsätt tomat och fond, låt det sedan koka ihop ca 10 minuter. Skiva oliverna och tillsätt dem och låt det koka ytterligare en stund. Vänd i pastan och låt allt bli varmt, smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp på tallrikar och toppa med strimlade basilikablad.