Foto av Pasta med pesto och parma från WW ViktVäktarna

Pasta med pesto och parma

11
Points®
Total tid
16 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En härlig och fräsch pasta rätt som dessutom går snabbt att laga. Peston kan du mixa med i princip vad som helst. Testa till exempel hasselnötter, dill och västerbottenost, eller ta helt enkelt vad du har hemma.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

1 dl

Mandel

1 msk

Basilika

1 dl, färsk

Parmesanost

1 msk

Olivolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Salt

½ tsk

Citron

2 tsk, pressad

Lufttorkad skinka

3 skiva(or), parma

Ruccola

1 dl

Cocktailtomater

6 st, halverade

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av kokvattnet.
  2. Mixa mandel, basilika, riven parmesan, olja, vitlök, salt och citron med en stavmixer. Blanda ner kokvatten till önskad konsistens.
  3. Servera med den nykokta pastan, parma, ruccola och tomat.

Anteckning

Äter du inte kött går det bra att utesluta parmaskinkan.