Foto av Pasta med pesto och parma från WW ViktVäktarna

Pasta med pesto och parma

9
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En härlig och fräsch pasta rätt som dessutom går snabbt att laga. Peston kan du mixa med i princip vad som helst. Testa till exempel hasselnötter, dill och västerbottenost, eller ta helt enkelt vad du har hemma.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

1 dl

Mandel

1 msk

Basilika

1 dl, färsk

Parmesanost riven

1 msk

Olivolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Salt

½ tsk

Citron

½ st, 2 tsk saft

Vatten

1 msk

Lufttorkad skinka

3 skiva(or), parma

Ruccola

1 dl

Cocktailtomater

6 st, halverade

Instruktioner

  1. Koka pasta. Mixa mandel, basilika, riven parmesan, olja, vitlök, salt och citron. Blanda upp med vatten till önskad konsistens. Servera med den nykokta pastan, parma och sallad. Tips! Äter du inte kött går det bra att utesluta parmaskinkan.