Foto av Pasta med pistagehack och vispad färskost från WW ViktVäktarna

Pasta med pistagehack och vispad färskost

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En suverän pastarätt med mycket grönsaker, ett vitlöks- och citrondoftande pistagehack och en len färskostkräm.

Ingredienser

Pistagenötter

¾ dl, skalade, skalade (ca 100 g med skal)

Vitlök

1 klyfta(or), liten

Citron

1 st, rivet skal

Olivolja

1 tsk

Färskost 7%

200 g

Citron

1 st, saft

Pasta okokt (typ penne)

200 g

Zucchini (squash)

1 st

Sparris

1 knippe(n)

Brysselkål

250 g

Olivolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Grovhacka nötter och blanda i pressad vitlök, rivet citronskal och olivolja. Smaka av med salt.
  2. Vispa upp färskost och blanda med citronsaft. Smaka av med lite salt.
  3. Skiva zucchini tunt. Dela sparris i bitar. Halvera brysselkål. Hetta upp en panna med olja och stek zucchini, sparris och brysselkål några min. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda ner pasta, lite av pastavattnet och blanda runt. Lägg upp i skålar och toppa med pistagehack och färskost.