Foto av Pasta med rökt lax och soltorkade tomater från WW ViktVäktarna

Pasta med rökt lax och soltorkade tomater

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Härligt krämig laxsås med smak av soltorkade tomater, vitlök och gräslök. Servera toppad med parmesan så blir det extra gott!

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Lax kallrökt

300 g

Soltorkade tomater i olja, avrunna

1 dl, hackad/hackat

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Gräslök

1 dl

Parmesanost

2 msk

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär lax i mindre bitar. Låt oljan från tomaterna rinna av, skär dem i bitar.
  3. Häll matlagningsbasen i en kastrull. Pressa i vitlök och rör i gräslök och soltorkade tomater. Låt puttra så att såsen tjocknar något. Blanda ner lax. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Blanda såsen i pastan, strö över parmesan och servera med sallad.

Anteckning

Tänk på att inte salta och peppra förrän du lagt i laxen i såsen då denna tillför mycket smak och sälta. Om du inte är jätteförtjust i soltorkade tomater, hacka dem fint så märks de inte, men sätter fin smak. Önskar du mer sås, späd med lite mjölk.