Foto av Pasta med skinkschnitzel från WW ViktVäktarna

Pasta med skinkschnitzel

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En krämig pastarätt går nästan alltid hem. Här är en variant med skinka och svamp, kryddad med mejram och gräslök.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

50 g, tagliatelle

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

150 g

Purjolök

1 st, liten

Champinjoner

250 g

Rapsolja

1 tsk

Vatten

1¼ dl

Grönsaksbuljongtärning

¼ st

Fraiche 5%

2 msk

Muskotnöt

½ tsk

Mejram

2 msk

Gräslök

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt förpackning.
  2. Strimla schnitzeln och purjolöken och dela svampen i fjärdedelar.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet. Tillsätt purjo och svamp och fräs vidare i ca 5 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka upp.
  4. Rör ner fraichen. Smaka av med salt, peppar, muskotnöt och mejram. Vänd ner allt i pastan och garnera med gräslök.