Foto av Pasta med spenat- och ricottasås från WW ViktVäktarna

Pasta med spenat- och ricottasås

11
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad och läcker pastasås! Passar utmärkt när det ska gå fort att laga kvällsmaten.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

300 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Lök

½ st, gul/gula, finhackad

Spenat, förvälld/fryst

500 g

Timjan

½ tsk, hackad, gärna färsk

Ricotta

90 g

Muskotnöt

½ krm, nyriven

Pinjenötter

2 msk

Instruktioner

  1. Koka pastan. Smält margarinet i en kastrull och fräs löken mjuk på svag värme utan att den tar färg. Lägg i spenat och timjan, låt det koka på svag värme 2-3 minuter. Vispa i ricotta till en krämig sås. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö nötterna över vid servering.