Foto av Pasta med tomat och spenat från WW ViktVäktarna

Pasta med tomat och spenat

13
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad och krämig pastarätt som fungerar lika bra till lunch som middag.

Ingredienser

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

2 dl

Spenat, färsk

125 g

Soltorkade tomater, torra

3 st

Tomat

2 st

Fraiche 8%

3 msk

Tomatpuré

1 msk

Honung, flytande

1 tsk

Rapsolja

1 tsk

Balsamvinäger

1 tsk

Basilika

¼ kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka pastan i saltat vatten. Lägg ner den frusna spenaten i pastavattnet i slutet av tillagningstiden. Hacka soltorkade tomater och färska tomater. Rör samman fraiche, tomatpuré, honung, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Värm snabbt upp pastasåsen och blanda sedan med pasta, spenat och tomater. Garnera med basilika. Tips! Det fungerar lika bra att använda färsk spenat. Rätten är också jättegod som pastasallad!