Foto av Pasta med vitlöksfräst spenat och saltrostade mandlar från WW ViktVäktarna

Pasta med vitlöksfräst spenat och saltrostade mandlar

12
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En fräsh vegetarisk pasta med spenat och fetaost. Toppas med härligt saltrostade mandlar som gör det lilla extra för den här rätten.

Ingredienser

Mandel

75 g

Salt

1 krm

Honung, flytande

1 tsk

Pasta okokt (typ penne)

6 dl

Paprika

1 st, röd

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Bladspenat

200 g

Basilika

1 msk, torkad

Salladsost (feta) 10%

150 g

Instruktioner

  1. Hacka mandlarna, rosta dem i en het panna tillsammans med en nypa salt. Tillsätt sedan honung och låt svalna.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla paprika och skiva vitlök tunt, fräs i olja. Tillsätt margarin och lägg i spenat, krydda med basilika och smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda med pastan. Smula över osten och toppa med de salta mandlarna.

Anteckning

Toppa rätten med färsk basilika.