Foto av Pasta med vitlöksfräst spenat och saltrostade mandlar från WW ViktVäktarna

Pasta med vitlöksfräst spenat och saltrostade mandlar

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En fräsh vegetarisk pasta med spenat och fetaost. Toppas med härligt saltrostade mandlar som gör det lilla extra för den här rätten.

Ingredienser

Mandel

75 g

Salt

1 krm

Honung, flytande

1 tsk

Pasta okokt (typ penne)

6 dl

Paprika

1 st, röd

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Spenat, färsk

200 g

Basilika

1 msk, torkad

Salladsost (feta) 10%

150 g

Instruktioner

  1. Hacka mandlarna, rosta dem i en het panna tillsammans med en nypa salt. Tillsätt sedan honung och låt svalna.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla paprika och skiva vitlök tunt, fräs i olja. Tillsätt margarin och lägg i spenat, krydda med basilika och smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda med pastan. Smula över osten och toppa med de salta mandlarna.

Anteckning

Toppa rätten med färsk basilika.