ViktVäktarna - Pasta och gravad lax i krämig pepparrotssås

Pasta och gravad lax i krämig pepparrotssås

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En lyxig, men snabb, vardagspasta med gravad lax, citron, pepparrot, tomat och valnötter. Smakar som svensk sommar!

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g

Lök

1 st, röd/röda

Pepparrot

2 msk, riven/rivet, riven

Citron

1 st

Färskost 11%

200 g

Cocktailtomater

500 g

Sockerärter

250 g

Lax gravad

300 g

Valnötter

6 halv(t)/halvor

Persilja

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spara 4 dl av kokvattnet.
  2. Finhacka lök. Riv pepparrot och citronskal. Blanda samman färskost, lök, pepparrot, rivet skal och pressad saft från halva citronen. Tillsätt hälften av det sparade kokvattnet. Smaka av med salt och peppar och ev mer pepparrot och citronsaft.
  3. Skär tomater i kvartar. Strimla sockerärtor. Skär lax i mindre bitar. Finhacka valnötter och persilja.
  4. Rör ner färskostsåsen i den avrunna pastan, spä ev såsen med mer av det resterande kokvattnet.
  5. Lägg upp pastan på tallrikar, sprid sockerärtor, tomater och lax över och blanda försiktigt in allt i pastan. Toppa med valnötter och persilja.