Foto av Pasta- och kalkongratäng från WW ViktVäktarna

Pasta- och kalkongratäng

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakad pastarätt med kalkon, stekt paprika och en härlig sås med vitlök. En rätt som passar bra både på helgen och till vardags.

Ingredienser

Pasta kokt (typ spaghetti)

500 g

Gurka

½ st

Paprika

2 st, röd och grön

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 tsk

Kalkonbröstfilé

300 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Vetemjöl

½ dl

Mjölk 0,5%

5 dl

Fraiche 5%

2 dl

Ost riven 17%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Dela grönsaker och kalkon i mindre bitar och bryn i 1 tsk margarin, krydda med salt och peppar. Smält 1 msk margarin i en kastrull och pudra över mjöl. Vispa i mjölk, lite i taget, till en sås. Tillsätt fracihe, ost och pressa i vitlök, smaka av med salt och peppar. Lägg pastan i en ugnsform, strö grönsaker och kalkon över, häll såsen ovanpå. Tillaga i ugn 225° ca 15 minuter.