ViktVäktarna - Pasta och zucchini med krämig bönpesto

Pasta och zucchini med krämig bönpesto

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Hemmagjord pesto är varken svårt eller tidskrävande – och så är det ju supergott! Prova denna variant med bönor en dag när inspirationen, och tiden, lyser med sin frånvaro.

Ingredienser

Cannellinibönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vitlök

2 klyfta(or)

Spenat, färsk

35 g

Basilika

1 kruka(or)

Citron

1 st

Hasselnötter

40 g

Rapsolja

1 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, eller linguine

Zucchini (squash)

2 liten(t)/små

Haricots verts

150 g

Rapsolja

1 tsk

Spenat, färsk

35 g

Instruktioner

  1. Lägg sköljda och avrunna bönor, pressad vitlök, spenat, basilika, rivet citronskal, nötter och 1 msk olja i en matberedare och kör till en grov röra. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  2. Hyvla zucchini tunt med en potatisskalare. Stek i 1 tsk rapsolja med lite salt i en panna tills den sjunkit ihop något.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. När det återstår 1 minut, tillsätt haricots verts. Häll av vattnet, men spara 1-2 dl. Blanda runt bönpesto med pasta, pastavatten, haricots verts, zucchini och spenat tills det är varmt.

Anteckning

Ringla gärna över olivolja smaksatt med citron.