Foto av Pasta och zucchini med krämig bönpesto från WW ViktVäktarna

Pasta och zucchini med krämig bönpesto

10
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Hemmagjord pesto är varken svårt eller tidskrävande - och så är det ju supergott! Prova denna variant med bönor en dag när inspirationen tryter.

Ingredienser

Zucchini (squash)

2 st, små

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g, eller linguine

Haricots verts

150 g

Bladspenat

35 g

Cannellinibönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vitlök

2 klyfta(or)

Bladspenat

35 g

Basilika

1 kruka(or)

Citron

1 st

Hasselnötter

40 g

Rapsolja

1 msk

Instruktioner

  1. Lägg sköljda och avrunna bönor, pressad vitlök, spenat, basilika, rivet citronskal, nötter och olja i en matberedare och kör till en grov röra. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  2. Hyvla zucchini tunt med en potatisskalare.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. När det återstår 1 minut, tillsätt haricots verts. Häll av vattnet, men spara 1-2 dl. Blanda runt bönpesto med pasta, pastavatten, haricots verts, zucchini och spenat tills det är varmt.

Anteckning

Ringla gärna över olivolja smaksatt med citron.