ViktVäktarna - Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

9
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk Puttanesca är kanske den smartaste vardagsmaten någonsin. Såsen gjord på tomater, oliver, vitlök, kapris, sardeller och persilja slängs enkelt ihop under tiden pastan kokar – perfekt för de dagar maten måste stå på bordet riktigt snabbt. Och så toppa hela kalaset med krispiga pankosmulor.

Ingredienser

Cocktailtomater

750 g

Oliver i saltlag

15 stor(t)/stora, urkärnade

Vitlök

3 klyfta(or)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Olivolja

1 msk

Tomatpuré

1 msk

Sardellcrème

2 tsk

Kapris

3 msk

Panko ströbröd

½ dl

Chili flakes

½ tsk

Instruktioner

  1. Halvera tomater, skiva oliver och vitlök och hacka persilja.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av kokvattnet.
  3. Värm olja i en djup panna och stek vitlök en stund. Blanda ner tomatpuré och sardellkräm och låt den fräsa med en stund. Blanda ner tomater, oliver och kapris och låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Rosta panko i en torr panna tills det blivit gyllenbrunt.
  5. Blanda ner pasta, kokvattnet från pastan och persilja i pannan. Blanda runt en stund och krydda med chili flakes och flingsalt. Toppa med panko.

Anteckning

Sardellcrème finns i de flesta butiker, men hittar du inte det så lägg ner 2 sardeller och låt dem smälta ner i pannan. Och är du vegetarian, skippa sardellcrèmen och öka på kaprismängden lite. För ännu snabbare tillagning (eller om det inte är säsong för tomat), använd två förpackningar konserverade körsbärstomater.