ViktVäktarna - Pasta Rosso

Pasta rosso med salladsost

11
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En lättlagad krämig pastarätt med inspiration från Italien, med smak av söta tomater, kryddig basilika och salladsost som bidrar med sälta. Den här rätten kommer säkerligen bli en favorit på middagsbordet!

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Lök

1 st, gul/gula

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Krossade tomater

1 förp

Fraiche 5%

2 dl

Salladsost (feta) 10%

150 g

Basilika

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka lök och riv morötter. Fräs i olja tillsammans med pressad vitlök tills det mjuknar.
  3. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater och fraiche och låt puttra 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera såsen med pastan, smula över salladsost och hackad färsk basilika.