ViktVäktarna - Pasta med rostade tomater och basilika

Pasta med rostade tomater och basilika

8
Points®
Total tid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En rätt som passar precis lika bra en vardagskväll, då den praktiskt taget lagar sig själv, som en lördagskväll när man är sugen på något extra gott!

Ingredienser

Tomat

1 kg

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Chili flakes

1 krm

Socker

1 tsk

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Basilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Halvera tomater och skiva vitlök. Lägg på en plåt och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda ihop olja, vinäger, chili flakes och socker och ringla över tomaterna. Sätt in i ugn ca en timme.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Ta ut tomaterna och krossa dem lätt med en gaffel. Blanda ner i pastan tillsammans med basilikablad.

Anteckning

Har du gott om tid, sänk ugnsvärmen och låt tomaterna stanna lite längre i ugnen, då får de ännu mer smak! Se bara till så de inte torkar helt. Det är gott att servera med riven parmesan.