ViktVäktarna - Pasta med soltorkad tomathummus och saltrostade pumpakärnor

Pasta med soltorkad tomathummus och saltrostade pumpakärnor

9
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stoppa pressarna! Visste du att hummus funkar precis lika bra som en krämig pastasås som det funkar till allt annat? Här har vi en snabblagad pasta med en silkeslen hummus gjord med soltorkade tomater, vitlök, chili och citron. Dessutom blandad med zucchini, spenat och saltrostade pumpakärnor.

Ingredienser

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Pumpakärnor

2 msk

Salt

2 krm

Vatten

1 msk

Spenat, färsk

70 g

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Vitlök

1 klyfta(or)

Soltorkade tomater i olja, avrunna

100 g, 1 burk à 140 g

Citron

½ st, ca 1 ½ msk pressad saft

Chili flakes

½ tsk

Instruktioner

  1. Låt kikärterna rinna av, men spara spadet. Lägg kikärter, vitlök, soltorkade tomater, lite pressad citronsaft, chili flakes och ca 4 msk av kikärtsspadet i en matberedare. Kör till en slät puré, ca 10 minuter. Spä efterhand med ytterligare kikärtsspad tills du har en krämig hummus. Smaka av med lite salt och ev. mer pressad citron.
  2. Hyvla långa remsor av zucchini.
  3. Rosta pumpakärnor i en torr panna tills de börjar poppa. Tillsätt salt och vatten och låt det koka in. Fortsätt rosta pumpakärnorna tills de är torra och krispiga.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen, låt zucchinin koka med sista minuten. Häll av vattnet men spara 2 dl i grytan. Blanda ner hummus, pasta och spenat och blanda ihop tills du har en krämig pasta.

Anteckning

Gillar du, eller någon annan i hushållet, inte hetta funkar det fint att hoppa över chili flakes i hummusen.