ViktVäktarna - Pasta med svamp, bondbönor och parmesan

Pasta med svamp, bondbönor och parmesan

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En god pastarätt med bondbönor, vitlök, champinjoner, persilja och parmesan i en gräddig och krämig sås. En garanterad ny vardagsfavorit!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Rapsolja

2 tsk

Spenat, färsk

70 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Bondbönor

200 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Chilipulver

1 tsk

Citron

1 st

Bönpasta okokt (100% bönor)

250 g

Parmesanost

½ dl

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Hacka lök. Skiva champinjoner.
  2. Värm olja i en panna och fräs lök och champinjoner tills det fått fin färg. Tillsätt spenat och pressad vitlök och fräs ytterligare ett par minuter.
  3. Blanda ner bönor tillsammans med matlagningsbas. Smaka av med chili, rivet skal och pressad saft från citron, salt och peppar. Låt sjuda ett par minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara 1 dl av pastavattnet.
  5. Blanda ihop pastan med såsen och pastavattnet.
  6. Toppa med hyvlad parmesan och persilja.

Anteckning

För extra crunch, strö över lite rostade pumpa- eller solrosfrön. Hittar du inte bondbönor, byt ut mot edamamebönor.