Foto av Pasta med tonfisk och cannellinibönor från WW ViktVäktarna

Pasta med tonfisk och cannellinibönor

10
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabbare än så här kan det knappast gå! En riktig raketpasta med krämig tonfisk, göttigt grönt, citron och örter.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Haricots verts

150 g

Gröna ärter

100 g

Fraiche 5%

1 dl

Citron

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Tonfisk i vatten

300 g, 2 förp à 200 g

Cannellinibönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Bladpersilja

1 msk, hackad

Dill

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt haricots verts och ärter koka med på slutet. Spara lite av kokvattnet.
  2. Blanda ihop fraiche, pressad citron, pressad vitlök, avrunnen tonfisk, sköljda och avrunna bönor, persilja och dill. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner allt i den varma pastan tillsammans med lite av pastavattnet.