ViktVäktarna - Pastagratäng med currykyckling

Pastagratäng med currykyckling

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig publikfriare! Pastagratäng med svamp och kyckling smaksatt med curry. Gratinerad med mozzarella och panko för extra krisp.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Champinjoner

250 g

Olivolja

1 msk

Tomatpuré

2 msk

Curry

4 tsk

Spenat, färsk

250 g

Vatten

2½ dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Japansk soja

1 msk

Hönsbuljongtärning

1 st

Mozzarella

100 g, riven

Panko ströbröd

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka pasta något kortare än anvisning på förpackningen.
  3. Strimla kyckling, hacka lök och vitlök och skiva svamp.
  4. Värm olja i en djup panna och bryn kycklingen. Tillsätt lök och svamp och låt det steka med tills det mjuknat. Blanda ner vitlök, tomatpuré, 3 tsk curry och spenat. Låt det steka med tills spenaten sjunkit ihop.
  5. Blanda ned vatten, mjölk, soja och buljongtärning, koka upp. Ta från värmen, blanda ner avrunnen pasta och smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda ihop riven mozzarella, panko och resterande curry. Strö det över pannan och sätt in i ugnen tills osten smält och fått fin färg, ca 15-20 minuter.