Foto av Pastagratäng med kalkonbacon från WW ViktVäktarna

Pastagratäng med kalkonbacon

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Snabb vardagsrätt med pasta och kalkonbacon.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Kalkonbacon

200 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1½ msk

Vetemjöl

2 msk

Mjölk 0,5%

4 dl

Ost riven 17%

2 dl

Sallad

70 g

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka pastan knappt färdig.
  3. Strimla kalkonbacon och purjolök, skala och finhacka vitlöken.
  4. Knaperstek kalkonbacon i en stekpanna, sänk sedan värmen och tillsätt purjolök, vitlök och margarin. Stek tills löken mjuknar. Blanda sedan i mjölet och tillsätt därefter mjölken, lite i taget, under konstant vispning så att såsen tjocknar.
  5. Stäng av plattan, smaka av med salt och peppar och tillsätt hälften av den rivna osten.
  6. Blanda såsen med den kokta pastan i en ugnssäker form. Toppa med resterande ost och gratinera i ugn ca 15 min.
  7. Servera med sallad.