ViktVäktarna - Pastagratäng med kassler

Pastagratäng med kassler

12
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pastagratäng - en favorit hos nästan alla barn, men även vuxna. Testa denna läckra variant med kassler, broccoli och paprika smaksatt med dragon.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g, fusilli eller penne

Kassler (fett bortskuret)

400 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprika

1 st, röd

Margarin flytande 80%

2 tsk

Dragon

1½ tsk

Tomatpuré

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Ost riven 17%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka pasta al dente.
  3. Skär kassler i tärningar. Strimla purjolök, skär broccoli i små buketter, finhacka vitlök och paprika. Fräs purjolök, broccoli, paprika och kassler i margarin ca 10 minuter. Lägg i vitlöken mot slutet.
  4. Tillsätt dragon, tomatpuré och matlagningsgrädde. Låt småkoka ytterligare 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll röran över pastan. Lägg över allt i en ugnsfast form.
  5. Strö över riven ost och gratinera i ugn i ca 20 minuter.

Anteckning

Det går att använda nästan vilken pasta som helst till gratäng, men välj gärna en sort med lite längre koktid och som tar upp den härliga såsen bra. Penne är utmärkt lämpad till detta ändamål då den suger upp såsen bra och samtidigt ger ett gott tuggmotstånd.