Foto av Pastagratäng med svamp och quorn från WW ViktVäktarna

Pastagratäng med svamp och quorn

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vegetarisk gratäng gjord på quornfärs, cottage cheese och olika sorters svamp. Servera en sallad till, så gott!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 msk

Champinjoner

200 g

Kantareller

200 g

Quornfärs

300 g

Cottage cheese, naturell 4%

5 dl

Timjan

2 tsk

Pasta kokt (typ penne)

6 dl, fullkorn

Sallad

6 dl

Mjölk 0,5%

1½ dl

Majsstärkelse (redning)

2 msk

Ost riven 17%

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka lök och vitlök, bryn i margarinet tillsammans med svampen. Tillsätt färsen och låt fräsa med. Blanda i cottage cheese och timjan. Krydda med salt och peppar. Lägg ett lager med svampfärsen i en ugnsfast form. Lägg på hälften av pastan. Lägg på ett nytt lager med svampfärs och sedan resterande pasta. Avsluta med den sista svampfärsen. Rör ihop mjölk och såsredning, häll det över gratängen. Strö över ost. Ställ in mitt i ugnen i ca 30 minuter. Servera gratängen med en blandad grönsallad.