[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Pastagratäng med rostad tomat och paprika från WW ViktVäktarna

Pastagratäng med rostad tomat och paprika

10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god och enkel pastagratäng som faller de flesta i smaken! Rostad tomat och paprika tillsammans med pasta, vitlök och basilika kan ju aldrig bli fel.

Ingredienser

Cocktailtomater

500 g

Paprika

3 st

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Basilika

1 kruka(or)

Olivolja

½ msk

Mozzarella

125 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225° och grill.
  2. Picka några hål i tomaterna och halvera paprikorna. Lägg paprikorna på en plåt med skinnsidan uppåt tillsammans med tomaterna. Sätt in i ugn ca 25 minuter, vänd på tomaterna några gånger så de inte bränns. Sänk ugnsvärmen till 200° och slå av grillfunktionen.
  3. Koka pasta knappt färdig.
  4. Pilla av det mesta av skinnet på paprikorna och strimla dem. Lägg över drygt i hälften i en matberedare tillsammans med tomaterna, vitlök och det mesta av basilikan. Kör till en grov massa och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda ihop avrunnen pasta med såsen och resterande paprika i en ugnsfast form. Toppa med mozzarella och sätt in i ugnen 20-25 minuter tills den är gyllene. Toppa med resterande basilika.

Anteckning

Gillar du hetta, blanda ner lite chili flakes i såsen.