Foto av Pastagratäng från WW ViktVäktarna

Pastagratäng

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En barnsligt god pastagratäng med färs. Nästan som lasagne, fast ännu godare!

Ingredienser

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Kålrot

200 g

Rapsolja

1 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Krossade tomater

1 förp

Vitlök

1 klyfta(or), 1-2 klyftor

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vatten

1 dl

Tomatpuré

3 msk, 2-3 msk

Oregano

1 msk, torkad

Chilipulver

1 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Ost 17%

1 dl, riven/rivet

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla purjolöken. Skala och grovriv kålrot.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek färsen i 3-4 minuter. Tillsätt purjon och kålroten. Stek i ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, buljongtärning, vatten, tomatpuré, oregano, chilipulver, salt och peppar. Låt puttra under lock. Koka under tiden pastan al dente (d.v.s. knappt färdig).
  4. Blanda pastan och köttfärsröran i en ugnsform. Lägg på halverade tomater. Rör ihop matlagningsbas och riven ost och häll över. Gratinera i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills gratängen har fin färg. Servera med sallad.