ViktVäktarna - Pastasallad med bönpesto

Pastasallad med bönpesto

7
Points®
Total tid
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En matig pastasallad med en bönpesto på vita bönor, citron, vitlök, parmesan och valnötter. Får bara inte missas!

Ingredienser

Bönpasta okokt (100% bönor)

200 g

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vitlök

2 klyfta(or)

Parmesanost

2 dl

Citron

1 st

Valnötter

1 dl

Cocktailtomater

250 g

Majs

3 dl

Basilika

1 kruka(or)

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara 1 dl. Låt pastan svalna.
  2. Lägg sköljda och avrunna bönor i en mixer och kör ihop med vitlöksklyftor, ost och pressad citron. Spä med kokvattnet, lite i taget, till en krämig pesto. Hacka valnötter fint och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda ihop pasta med halverade tomater, majs, basilika, ruccola och bönpesto på ett stort fat.

Anteckning

Rosta bönorna i ugnen med olja och lite goda kryddor ca 20 minuter i 200° så får de mer smak. Även tomaterna får extra mycket smak om de får hänga med in i ugnen en stund.