ViktVäktarna - Pastasallad med kronärtskocka, tonfisk och parmesan

Pastasallad med kronärtskocka, tonfisk och parmesan

8
Points®
Total tid
12 min
Förberedelse
2 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En pastasallad maxad med goda ingredienser – grillad paprika, parmesan, tonfisk, cannellinibönor, ruccola och kronärtskocka!

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Olivolja

1 msk

Vatten

3 msk

Citron

1 st

Salladskrydda

2 tsk

Grillad paprika i lag (utan olja)

370 g, à 530 g

Kronärtskockshjärtan i vatten

1 förp

Cannellinibönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ruccola

100 g

Parmesanost

3 msk

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Skölj sedan i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Vispa ihop olja, vatten, rivet skal och pressad saft från citron och salladskrydda till en dressing. Smaka av med lite salt.
  3. Strimla paprika och dela kronärtskockshjärtan i mindre bitar. Blanda ihop med pasta, sköljda och avrunna bönor, avrunnen tonfisk, ruccola och dressing i en skål. Toppa med hyvlad parmesan.