ViktVäktarna - Pastasallad med soltorkade tomater och parmesansås

Pastasallad med soltorkade tomater och parmesansås

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Vem kan motstå härlig pastasallad med knapriga pinjenötter och en fräsch parmesansås? Pastasallad är perfekt att ta med ut på utflykten, men också en smidig matlåda till jobbet.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

6 dl

Paprika

2 st, 1 gul, 1 röd

Gurka

½ st

Soltorkade tomater i olja, avrunna

8 st

Pinjenötter

2 msk

Fraiche 5%

2 dl

Citron

½ st

Parmesanost

½ dl

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tärna paprika och gurka. Strimla soltorkade tomater. Rosta pinjenötter i en torr panna.
  3. Blanda ihop fraiche, rivet skal och lite pressad saft från citron och parmesan till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ihop pasta, grönsaker, dressing, nötter och ruccola och servera.

Anteckning

Lägg till en stekt laxfilé för en matigare pastasallad!