ViktVäktarna - Pastasallad med räkor och dill

Pastasallad med räkor och dill

7
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pastasallad är inte bara till picknicken, kan vi vara överens om det? Visst passar den toppen att ta med ut i naturen, men en pastasallad funkar precis lika bra en hemmakväll när du behöver en snabb och god middag. Denna variant är med räkor, citron, salladslök och dill.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g, fusilli

Sockerärter

200 g

Salladslök

1 knippe(n)

Dill

1 knippe(n)

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Citron

½ st

Skalade räkor

300 g, ca 1 kg med skal

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka sockerärter 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Låt pasta och sockerärter svalna under rinnande vatten.
  3. Strimla salladslök och finhacka dill. Blanda salladslök och det mesta av dillen med yoghurt och majonnäs. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  4. Blanda pastan med räkor, sockerärter och dillyoghurten. Toppa med resterande dill.